URBEXPERIENCE - photography and more

Stories & UrbeXperience

Villa St. Anna

Posted by UrbeXperience on October 19, 2015 at 8:55 AM

Inspired by the UrbeXperience video "The mystery of Villa St. Anna"


Geschreven door: R. Mike

©R.Mike


~


Villa St. AnnaHet statige oude huis, heeft verrotte houten luiken, versierd met grote spinnenwebben en de voortuin is volledig overwoekerd. Boven de verzakte voordeur hangt een gewei en het doet me denken aan een 19e eeuws jachthuis, als buitenverblijf voor rijke adelen.

Mijn nieuwsgierigheid maakt dat ik via de openstaande deur naar binnen loop. Verschillende ruimtes vol met spullen leiden naar een steile trap die naar de bovenverdiepingen leidt. Het lijkt er op dat de laatste bewoner een fervent verzamelaar was, ik verbaas me over de hoeveelheid eigenaardige spullen die door het huis zijn verspreid.

 

Maar dan ineens bereik ik een kamer, die me onmiddellijk doet denken aan een 19e eeuwse balzaal, Het licht dat door de kapotte luiken schijnt, weerspiegelt prachtig op de ebbenhouten vloer. De kleurrijke muren en het met jachttaferelen beschilderd plafond maken het plaatje compleet. Ik waan mij direct in de tijd van adellijke jachtfeesten en ik loop naar het raam.Tot mijn schrik zie ik een man uit het woonhuis tegenover komen. Hij kijkt richting het raam ...

ik blijf als bevroren staan. Gelukkig, hij ziet me niet.

Snel ga ik naar beneden. Overal spullen, vooral de woonkamer is bezaaid. Aan een muur een beeldje van de heilige St. Anna. Mijn oog valt op een houten tafeltje, vol met persoonlijke spulletjes en vergeelde administratie. Ik ontdek, dat de laatste bewoner een vrouw was, die lang geleden is geëmigreerd, nadat zij haar opleiding op de kunstacademie had voltooid. Blijkbaar had zij nieuw geluk gezocht, een betere toekomst. Dit bleek uit alle verschillende persoonlijke spullen, die iets over haar leven vertelden.

 

En ineens besef ik: Zij is het, die daar op de foto staat. Toen ze nog jong was. Zij is het, die het plafond in de balzaal zo mooi heeft beschilderd. En ik besef, hoe zonde het is, dat ze haar werk nooit af heeft kunnen maken.

 

R. Mike

 

Categories: Stories - all inspired by urban exploring

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

Already a member? Sign In

0 Comments

Recent Videos

559 views - 0 comments
715 views - 0 comments
610 views - 0 comments